Dátum: 2018 május 23. (szerda) | Dezső

hírek

Lendületes esőben lendületes csapat

U14 szakosztály 2017-03-22 Megtekintések száma: 1777

Lendületes esőben lendületes csapat – még a nézőközönségből is kihallani, hogy jobb irama van ennek a meccsnek, mint az NB1-es felnőtt mérkőzéseknek! Valóban volt látnivaló: parádés futball U14-es korosztályunk Debrecen elleni hazai találkozóján!

Az őszi forduló sokgólos játszmája után - 5:4-re veszítettünk egy nagyon izgalmas meccsen, most pedig  4-1-re vertük a sokáig bajnoki tabellát vezető debreceni gárdát - az elit körben a 19. forduló után MTK Budapest, DVSC-DLA, DVTK, UTE a sorrend.

„Már az első félidőben rengeteg helyzetet harcolt ki a csapat" - mondta Venczák Máté, a háló őre - "de mégiscsak egy büntetőből született meg az első gólunk. Így 1:0-ás vezetéssel mehettünk a szünetre, ahol az edzőink elmondták a csapatnak, hogy "próbáljunk ne egy érintőből futballozni, mivel csúszik a pálya, és ne is területbe rúgjuk a labdát, hanem lábra passzoljunk!"  Ebben a tudatban mentünk vissza. A második játékrész harmadik percében, egy rosszul elvégzett bedobásból az ellenfél kiegyenlített."

„Az első félidőben nem koncentráltunk eléggé, csúszott a talaj, ezért többször eladtuk a labdát! A szünet után összeszedtük magunkat, és sorra jöttek a gólok" – folytatta a gólok mesélésével Bedő Roland.

„Doma (Sztojka Dominik) lőtte az elsőt tizenegyesből, amit kezezés miatt ítélt nekünk a bíró. A második gól:  szöglet után a kipattanó labdát a kapufánál érkező Szűcs Áron vágta be.

Az én gólom úgy született, hogy követtem a támadást jobb hátvédként, majd a Dodó (Balogh Tamás) által lekészített labdát befelé húztam a 16-os sarkáról, és ballal kegyetlenül bevertem, a felsőlécről vágódott le a labda a gólvonal mögé. Majd ismét támadásból, a negyedik gólnál Sztojka Dominikot kiugrattam, aki egy az egyben kibillentette védőjét, és okosan csavart a hosszúba."

Hatalmas csata volt, küzdöttünk – folytatta a kapusunk - „és úgy gondolom, ennek köszönhető az, hogy megnyertük a meccset! A találkozó és játékunk lendületét mutatja, hogy 15 perc alatt 3 gólt rúgtunk. Nem semmi teljesítmény, gratulálok az egész csapnak!"

„A mérkőzés elejétől hazai csapathoz méltóan kézbe vettük a mérkőzést. Ez rengeteg helyzetet hozott nekünk. A félidőben mégis csak 1:0-ra tudtunk elhúzni. A második játékrészt szintén nagy elánnal kezdtük, a Debrecen mégis szépített. Szerencsére nem estünk össze, sőt, még nagyobb erőket mozgósítottunk a győzelem megszerzése érdekében, és végig törekedtünk a játékra. Így sikerült megnyerni 4:1-re a találkozót" – tette hozzá Polyák Attila, vezetőedző. A Debrecen csapatának is megvoltak a lehetőségei a kapu előtt, sajnos ezeket a technikai hibáink, vagy figyelmetlenségünk előzték meg.

Ezeket ki kell javítanunk, hogy a játékunk még dominánsabbá és magabiztosabbá váljon. Szükségünk is lesz rá, hiszen a hétvégén a Nike Kupán veszünk részt, ahol az ország legjobb 12 csapata mérkőzik meg."

UTE - DVSC DLA: 4-1

Kezdő: Venczák M., Sztojka D., Szűcs Á., Lakatos P., Tóth A., Hajdi P., Bakos Zs., Kovács D., Gyuris A., Vörösmarty M., Pajti B.,

Csere: Balogh T., Petroff N., Szilágyi Sz., Medveczki M., Bedő R.,

Kispad: Polyák Attila, vezetőedző

UTE Labdarúgó Akadémia

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41