Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Bírod követni? Figyelem, gólzápor következik: összesen tíz!

U14 szakosztály 2017-04-15 Megtekintések száma: 7315

"U14-es együttesünk támadásaival  a kaposváriaknak és a listavezető MTK-nak, a két mérkőzés alatt tízszer emelte meg a pulzus-számát a kapu előtt.  A bajnokságban a kék-fehérek eddig nem találtak legyőzőre, és rendkívül kevés gólt kaptak: a lejátszott 22 forduló alatt 16-ot" – mondta a vezetőedző, Polyák Attila. - "Ebből mi szereztünk ellenük ötöt, ami talán jelzi, mennyire támadó felfogásban játszunk!"

"Mindegy, hogy ki az ellenfél, "Attila bá" nagy hangsúlyt fektet arra, hogy technikailag, erőnlétileg és mentálisan mindenki felkészült legyen a találkozóra. Minden meccsre egyformán készülünk, de a kaposvári találkozón csak a győzelem volt elfogadható" – kezdte a mérkőzés beszámolóját a csatár, Bakos Zsombor, aki  eddig 23 találkozóból 17 gólt szerzett, a mostani ellenfélnek négyet.

"Úgy utaztunk le Kaposvárra, hogy mindenképp győzni szeretnénk" – kezdte sorolni a gólokat Tóth Attila. - "Így is kezdtük a mérkőzést, hiszen az első percben Zsombor találatával előnybe kerültünk. A gól után sok volt a pontatlan passz, ennek ellenére egy szöglet után én fejeltem a kapu felé a labdát, amit Zsombor levett, és a kapuba lőtt. 

A harmadik gólunkat én szereztem, miután Zsomborral összejátszottunk, és így a kapusra rávezetve, a hálóba gurítottam a labdát. A félidőben már 3-0-ra vezettünk, a szünet után egy öngólnak köszönhetően már 4-0 volt az állás. Ezután megajándékoztuk az ellenfelet egy góllal, de erre mi 3-mal tudtunk válaszolni."

“A 6. gól, Aurél találata úgy indult, hogy Hajdi ziccerben lépett ki, rálőtte, ami kipattant a kapusról, és Aurél lecsapott a kipattanóra! Az utolsónál kiugrattak, kijött rám a kapus és a lába között lőttem be" – mondta Zsombor.

“Így alakult ki a 7-1-es végeredmény, a mi javunkra. Úgy gondolom - értékelt tovább a védőjátékos, Attila - hogy az ellenfél nem képviselt nagy játékerőt, így ez egy sima győzelem volt. Nem volt időnk azonban  ünnepelni, mert  az MTK-hoz mentünk, és mindenképpen a hárompont megszerzésével szerettünk volna távozni onnan." - Tóth Attila. Kaposvári Rákóczi BFLA – UTE: (0-3) 1-7.

"Az MTK elleni mérkőzést már nagyon vártuk, hogy végre megállítsuk töretlen menetelésüket - így az edzésen mindenki maximális odafigyeléssel dolgozott! A Nike Kupa óta tudtuk, hogy van esélyünk legyőzni az MTK-t." - A Nike Kupa tétmérkőzésére Lakatos Péter emlékezett vissza, amikor tizenegyesek párharcában maradt alul a kék-fehérek csapata.

“Igazi, brusztos, hajtós mérkőzés kerekedett ki szombat délelőtt a Lantos Mihály Sporttelepen, ami az izgalmaktól sem volt mentes. Mi kezdtünk picivel jobban, de több nagy lehetőséget is elhibáztunk, majd végre sikerült vezetést szereznünk a 31. percben. Ezután ők birtokolták többet a labdát, és hibáinkat kegyetlenül kihasználták, kétszer is, igy az előny már náluk volt." – értékelte a tréner. A félidő után ismét újult erővel vetettük bele magunkat a mérkőzésbe, sorra jöttek a gólszerzési lehetőségeink."

"Az MTK elleni találkozó irama nagyon pörgős és gyors volt az egyik támadás követte a másikat" - kezdi sorolni a találatokat Péter.

"Az első gólt Sztolyka Dominik rúgta, akinek bepaszolták szélről, és ő okosan a kapu bal sarkába gurította.

A másodikat Kovács Dávid szerezte, aki egy szöglet után betérdelte a labdát, és így került azzal a lendülettel a kapuba!

A harmadik, amit én szereztem, szintén szögletből született!" – mondta a szélső csatár, Péter. "A mérkőzés lefújásakor mi, illetve a szülők is nagyon boldogok voltunk, de a sikerek után sem állunk meg, mert a célunk, hogy minél jobb helyen végezzünk a bajnoki dobogón" -  Lakatos Péter. 

"Különösen nagy öröm volt számunkra a mostani hétvégi győzelmünk, hiszen idegenben nyertünk az MTK ellen - akik nemcsak jó csapat, de vezetik is a  tabellát. Ebben a bajnokságban még nem találtak legyőzőre, amihez gratulálunk nekik. A fiúk végig hittek a győzelemben, így sikerült megfordítani a mérkőzést! Szívből Gratulálok Minden Játékosomnak!" - Polyák Attila, vezetőedző. MTK - UTE: 2-3 (2-1).

UTE Labdarúgó Akadémia

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41